Selimi: Presidenti e ka shkelur Kushtetutën duke u munduar që të na zë në gjumë

Lëvizja Vetëvendosje i është drejtuar Gjykatës Kushtetuese për të kërkuar opinion ligjor për mandatarin të cilin Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi i’a dha LDK-së pak më parë, për formimin e Qeverisë së re pas mocionit të mosbesimit ku u rrëzua qeveria në krye me Albin Kurtin.

Për ta dorëzuar këtë opinion ligjor, Kushtetueses i është drejtuar në nkryetarja e Kuvendit të Kosovë s nga LVV-ja Arbë rie Nagavci si dhe shefi i grupit parlametar të kë saj partie Rexhep Selimi dhe një zyrtar ligjor nga kjo parti.

Ka qenë po Selimi ai i cili në një konferencë pë r media tha se me kë të dekret presidenti e ka shkelir Kushtetutë n duke u munduar që ta zë në në gjumë si gjykatë n ashtu edhe administratë n shtetë roee.

“Sapo dorë zuam në Gjykatë n Kushtetuese kë rkessë n pë r vlerë simin e kushtetueshmë risë pë r dekretin e presidentit që i dha para kohë sh LDK-se.

Me kë të dekret presidenti ka vazhduar që ta shkel Kushtetutë n dhe jo rastë sisht në kë të fundjavë ku nesër ë shtë festë e më pas vikendi, presidenti ë shtë pë rkujdesur që qoftë gjykatë n qoftë Administratë n ta zë në në gjumë pë r shkak të festë s”, ka thë në ai.

Selimi ka thë në që me kqtë veprim presidenti e ka shkelur Kushtetutë n duke e shfrytë zuat festë n dhe vikendin.

“Ata janë duke u munduar që t’i shfrytzojë vikendin sepse po e dinë që po e shkelin Kushtetutë n.

Ne nuk do të ndalemi duke ta mbrojtur Kushtetutë n dhe kë të vend.

Neve nuk na ka zë në në gjume ky vendim i radhë s antikushtetues i presidentit”, ka thë në Selimi.