Shenja që tregon se macja juaj ju do

Kështu shprehin macet dashurinë ndaj pronarit.

Macet nuk janë të mira në shprehjen e dashurisë ndaj pronarit të tyre.

Ju nuk mund ti shkruani apo ta dëgjoni nga zëri që lëshon macja por mund ta vëreni nga shenjat tjera që macet i bëjnë për të kuptuar se sa shumë ju duan, raporton “Metro”.

Shikimi i butë.

Nëse macja juaj ju shikon në mënyrë të butë dhe të ëmbël, ndoshta edhe shtrihet afër jush që të kuptoni se ajo ka nevojë më shumë për përkushtimin tuaj, dhe të kaloni kohë më shumë me të.

Ju përkëdhelë me kokë.

Macet mundohen të shprehin dashurinë përmes këtij gjesti, ato me një fjalë ju thonë se ju duan dhe që jeni pjesë e familjes.

Trazim.

E njohur edhe si bërja e biskotave.

E dini, kur macja juaj është në prehër dhe shtyni në mënyrë të alternuar putrat e tyre në këmbën tuaj.

Kur kotelet ushqehen nga nëna e tyre, ata puthin pranë nënave të tyre për të inkurajuar qumështin të rrjedhë.

Ju lëpijnë.

A është pak e çuditshme kur macja juaj papritmas nuk do të ndalojë të lëpijë veshin? Po, absolutisht.

Por përpiquni të mos reagoni duke u larguar larg – kjo është macja juaj që ju tregon dashurinë e tyre.

Dhuratat.

Përsëri, kjo mund të ndjehet e çuditshme për ne njerëzit, por lodra ose miu i vdekur që kotelja juaj bie në jastëkun tuaj është një gjest i dashurisë.

Ndoshta macja juaj është e shqetësuar se nuk dukeni shumë të aftë në kapjen e minjve dhe dëshiron t’ju ndihmojë të mësoni.

Mjaullitin.

Macet që rriten nuk mashtrohen shpesh te macet e tjera, këto tinguj janë vetëm për njerëzit.

Nëse macja juaj po bën një përpjekje për të biseduar me ju, ata duhet të ju pëlqejnë mjaft.

Fjetja me ju.

Kur ata janë jashtë në natyrë, gjumi e bën një mace të prekshme, kështu që ata zgjedhin hapësira ku ndjehen të sigurt.

Nëse macja juaj është e lumtur të zhyten në prehër ose të përkulet në jastëk përkrah jush, ata ju besojnë plotësisht dhe ndjehen të sigurt në shtëpinë tuaj. /Lajmi.net/