Shitje marramendëse e municioneve nga shqetësimi i Koronavirusit në ShBA !

Pronari i “Shoot Center” Aaron Forum thot se nuk janë vetëm dezinfektuesit e duarve dhe pajisjet higjenike që po blihen me të madhe dhe po ka mungesë për to, por edhe municioni ka shitje të madhe.

Ai thot se:

“Që nga fillimi i muajit, ne kemi shitur rreth 200,000 fishek,” tha Aaron Forum.

Shitjet e municioneve po rriten nga shqetësimi i koronavirusit.

“Është mbarëkombëtar. Të gjithë shpërndarësit kryesorë të municionit kan mungesë të kalibrit 9mm nga blerja ennorme nga qytetarët” tha ai.

Shitjet e municionit janë trefishuar këtu në dy javët e fundit.

Ndërsa këto dyqane thonë se nuk kemi municion në magazinë, është e paqartë se kur do të vijnë dërgesat e ri-furnizimit, transmeton WinkNews, citon InfoKosova.

“Njerëzit e shohin atë, ata do të blejnë municion sepse nuk duan të jenë pa municion në shtëpi” tha Steven McPhee nga Cape Coral.

Konsumatorët thonë se ka shumë pasiguri me përhapjen e virusit dhe ata besojnë se kjo mund të shkaktohet nga frika e panjohurës.

“Ne mund të kufizohemi në shtëpitë tona para se të përfundojë gjithçka. Ne nuk dimë saktësisht, “tha Kevin Knapp nga Fort Myers.

Njerëzit që u shesin municion klientëve thonë se shumë nga bisedat e tyre përqendrohen në siguri.

“Njerëzit këtu vërtet duan të sigurohen që do të jenë të sigurt, të mbrojtur,” tha ai.

Forumi gjithashtu tha se më shumë njerëz po vijnë për të blerë armë zjarri për mbrojtje.

Shitësit me pakicë në internet po shohin gjithashtu rritje të shitjeve të municioneve./InfoKosova/

Source: WinkNews

Shiko Videon: