Përdorimi i produkteve të gabuara të stilimit të flokëve dhe shmangia e shujtës së mëngjesit janë aktivitete të përditshme që mund të bëjnë flokët të jenë më të dobëta.

Por, këto dyja janë vetëm në mesin e shumë shprehive të këqija që duhet t’i shmangni në mënyrë që të mos ju dobësohen flokët.

Kjo është lista me të gjitha shprehitë e këqija që janë vërtetuar shkencërisht se jua hollojnë flokët:

– Nuk jeni duke i pastruar flokët mjaftueshëm shpesh me shampon

– Larja e shpeshtë e flokëve

– Krehja e ashpër e flokëve

– Ushqimi jo i shëndetshëm

– Ngjyrosja e shpeshtë

– Përdorimi i gabuar i brushës së flokëve

– Mungesa e prerjeve

– Lejimi i stresit të dal jashtë kontrollit

– Pirja e duhanit

– Përdorimi i produkteve të gabuara.