Shteti evropian që zotëron mbi 221 mijë ishuj

Ndonëse nuk ka një numër të saktë të ishujve në të gjithë botën, shtetet bëjnë llogaritë se sa të tillë kanë brenda territorit të tyre.

Numri i saktë i ishujve në botë është i vështirë të përcaktohet edhe për shkak të kritereve që duhet të vendosen, se cili mund të konsiderohet ishull dhe cili jo.

Gjithsesi, faqja ‘WorldAtlas’ ka bërë një renditje të 11 shteteve që zotërojnë më shumë ishuj.

Është Suedia që raportohet se ka në territorin e saj 221,800 ishuj, duke u renditur e para, ndërsa në vend të 11-të është Estonia me 2,355 ishuj.

Listën e plotë të shteteve e gjeni në fotogaleri:

Estonia – 2,355

Greqia – 6,000 ishuj

Britania e Madhe – 6,289 ishuj

Japonia – 6,853 ishuj

Filipine – 7,107 ishuj

Australia – 8,222 ishuj

Indonesia – 17,508 ishuj

Kanada – 52,455 ishuj

Norvegjia – 55,000 ishuj

Finlanda – 188,000 ishuj

Suedia – 221,800 ishuj