Sizmologu u bën thirrje qytetarëve: Rikthehuni në shtëpi se nuk do të ketë më goditje të forta

Sizmologu Llambro Duni nga ekrani i Report Tv u bën thirrje qytetarëve që të rikthehen në shtëpitë e tyre për të vijuar jetën normalisht, pasi nuk do të ketë goditje më të mëdha se 4.9 që goditi vendin mbrëmjen e sotme.

“Gjatë kësaj kohe kemi pasur një trend normal dhe në ditët e para pas datës 26 kemi pasur tërmete të larta, pastaj intensitet ka rënë në dy muajt e fundit, që e konsideronim normal.

Ngjarja e sotme del nga ky skenar, por shumë herë më vogël se 26 dhe në gjykimin tonë është pasgoditje, pasi ka ndodhur edhe në të njëjtin rajon që ka pasur aktivitet post tërmetor.