Sveçla shkarkon kryeshefen e IPK-së, Miradije Kelmendi

Ushtruesi i detyrës në Ministrinë e Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, ka njoftuar se ka nënshkruar vendim për shkarkimin e kryeshefes së IPK-së, Miradije Kelmendi.

“Sot kam nënshkruar vendimin për shkarkimin nga detyra e Kryeshefes së Inspektoratit Policor të Kosovës, znj. Miradije Kelmendi”, njofton Sveçla.

Ai thotë se ky vendim erdhi pas analizës së gjetjeve nga dy raporte:

Raporti me rekomandime për Mbikëqyrje të zbatimit të ligjit për IPK-në, hartuar nga Komisioni për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrjen e Forcës së Sigurisë së Kosovës; dhe Raporti i Auditimit për Ministrinë e Punëve të Brendshme të vitit 2018.

Po ashtu kam marrë parasysh edhe letrën e rekomandimeve nga Avokati i Popullit Nr. 683/2019 lidhur me çështjen “Agron Hasanaj kundër Inspektoratit Policor të Kosovës”.

“Në këto raporte konstatohen shkelje të ndryshme në menaxhimin e IPK-së dhe mes tjerash edhe rekomandohet shkarkimi i znj. Kelmendi.

Gjetjet e raporteve e bëjnë të domosdoshëm shkarkimin.

Në krye të institucioneve na duhen njerëz që respektojnë ligjin dhe iu garantojnë qytetarëve transparencë të plotë, shërbim profesional e mbrojtje.

E kjo është edhe më e rëndësishme kur flasim për drejtuesit në institucionet e rendit publik e ata të Policisë së Kosovës.

Vetëm në këtë mënyrë, duke mbajtur përgjegjësi maksimale dhe duke mos lejuar shkeljet, e forcojmë shtetin”, përfundon njoftimi i Sveçlës.