Testi i një agjenti të FBI-së: Pinë të dy të njëjtin pije, pse burri humbi jetën dhe gruaja jo?

Një burrë dhe një grua shkuan në një restorant për darkë.

Ndërsa ata ishin në pritje të pjatës kryesore, ajo porositi 5 pije me akull sepse ishte shumë e etur. Gruaja piu 4 prej tyre menjëherë, ndërsa burri piu vetëm një.

Pas pak minutash njeriu u sëmur dhe humbi jetën. Mjekët thanë që të gjitha pijet ishin e hel muese.

Pyetje:

Pse gruaja ishte akoma gjallë kur burri humbi jetën? Lexoni përsëri me kujdes.

Përgjigjja.

Hel mi ishte në akull. Meqenëse gruaja i piu shpejt pijet e saj, akulli nuk kishte kohë të shkrihej. Burri piu ngadalë dhe hel mi u shkri në pijen e tij.