Time Kadriaj: Gjykata Speciale po vepron siç i konvenon Serbisë e Rusisë

Deputetja e AAK-së, Time Kadriaj në seancën e Kuvendit të Kosovës ka thënë se Gjykata Speciale nuk po i kontribon drejtësisë.

Ajo më tutje ka shtuar se kjo gjykatë po punon për interesa të Serbisë e Rusisë.

“Prokuroria e Dhomave të Specializuara ka nisur punën në mënyrën më të keqe të mundshme.

Kjo prokurori ka devijuar nga misioni për drejtësi nëse kjo ka qenë ndonjëherë mision i saj.

Kur Kosovës i rrezikohet stabiliteti i saj, brenda po vazhdojnë lojëra politike, kur Kosovës do t’i mungojnë luftëtarët që mund të thirren në këtë gjykatë.

Përndjekja politike e kësaj gjykate mund t’i ndodh secilit.

Kjo gjykatë është e politizuar.

Gjykata Speciale e votuar me vota të këtij Kuvendi nuk i jep llogari dhe nuk i shërben institucioneve të Kosovës dhe vepron siç i konvenon Serbisë e Rusisë, duke tentuar që kasaphanen e Serbisë në Kosovë ta paraqesë sikur kr.imet më të mëdha në këtë luftë i ka kryer Kosova dhe jo Serbia.

Dëmi që po i bëhet imazhit të UÇK-së e dëmton drejtpërdrejt subjektivitetin ndërkombëtar të Kosovës”, tha Kadriaj.