Trump fajëson përsëri Kinën për koronavirus, e quan atë “Kung grip”

Presidenti amerikan Donald Trump ka fajësuar edhe një herë Kinën për përhapjen globale të koronavirusit vde.kjeprurës i cili ka vra.rë mbi 450,000 njerëz dhe ka infektuar më shumë se 8.5 milion të tjerë, duke e cilësuar sëmundjen si “Kung grip”.

Trump ka fajësuar vazhdimisht Kinën për pandeminë koronavirus, e cila e ka origjinën nga qyteti qendror kinez Wuhan.

Zyrtarët e administratës Trump e kanë përshkruar atë si virusin Wuhan, për shkak të origjinës së tij.

Trump, duke iu drejtuar tubimit të tij të parë zgjedhor, të shtunën në Tulsa, Oklahoma, pas shpërt.himit të pandemisë së koronavirusit në SHBA në fillim të këtij viti, tha: “Unë mund të emëroj – grip Kung”.

Kung fu i referohet arteve marciale kineze në të cilat njerëzit përdorin vetëm duart dhe këmbët për të luf.tuar.

Sipas Johns Hopkins nga Coronavirus Resource Center, virusi ka infektuar mbi 8.5 milion njerëz dhe vra.rë më shumë se 450,000 në të gjithë botën.

SHBA është vendi më i prekur me mbi 2.2 milion raste dhe më shumë se 1,19,000 vde.kje./Indeksonline/