Turkmenistan, Pakistan, Kazakistan: çfarë do të thotë “stan” në emrat e këtyre vendeve?

A keni menduar ndonjëherë se çfarë do të thotë prapashtesa “stan” në emrat e shteteve?

Turkmenistan, Pakistan, Kazakstan … dhe shumë vende tjera mbajnë të njëjtën prapashtesë në emrat e tyre.

Përgjigja e shkurtër është se “stan” është fjalë perse për tokën./InfoKosova/

Shikoni këtë video interesante që ofron një përgjigje të thjeshtë në këtë pyetje: