Vendos Qeveria: Nga 300 euro për punëtorët shëndetësorë që po ballafaqohen me pandeminë

Qeveria e Kosovës vendosi sot për ndarjen nga 300 euro si shtesa mujore për punëtorët shëndetësorë, të cilët janë ekspo.zuar drejtpërdrejt ndaj rrezikut të infektimit gjatë punës së tyre, në trajtimin e pacientëve lidhur me virusin COVID-19.

Sipas ministres së Financave, Hykmete Bajrami, këto mjete do t’u nd ahen mjekëve dhe infermierëve për muajt korrik dhe gusht të vitit 2020.

“Ne propo.zojmë që infermierëve dhe mjekëve t’u nd ahen shtesa nga 300 euro.

Ky vendim parasheh kompensim për korrik dhe gusht, stafin që kanë qenë ak tiv për këta muaj”, tha ajo.

Po ashtu, ajo falënderoi stafin shëndetësor për gjithë kontributin e dhënë.

Ky vendim i Qeverisë vjen pasi që Kushtetuesja ka vendosur për ligjin për Paga.

Qeveria kishte bërë të ditur se do të vendosë që kjo kategori të marrë shtesa në një mbledhje të veçantë të ekze kutivit.