Viena shpallet qyteti më i gjelbërt në botë

Agjencia kanadeze-amerikane, Resonance, ka publikuar një listë të dhjetë qyteteve më të gjelbërta në botë.

Kryeqyteti austriak Viena ka zënë vendin e parë në listë. Qyteti i Mynihut në Gjermani vjen pas saj.

Organizata ka zgjedhur qytetet më të mira të gjelbërta në botë, në mbi njëqind qytete të botës, duke shqyrtuar çështje të ndryshme

Lista e qyteteve të gjelbërt është shpallur bazuar në shtrirjen e pylltarisë së gjelbër në qytet, energjinë e rinovueshme, sasinë e ndotjes së ajrit, sistemin e transportit publik, rrugët miqësore për këmbësorët etj.

Kryeqyteti austriak Viena ka zënë vendin e parë këtë vit.

Në vendin e dytë është Mynihu, Gjermani, dhe në vendin e tretë është Berlini, Gjermani.

Transporti publik i Vienës është i njohur si një pikë referimi për Evropën dhe rreth gjysma e popullsisë së qytetit përdor biletat e transportit publik vjetor, tha Rezonanca.

Kryetari i Vjenës, Michael Ludwig, ndërkohë, tha se parqet dhe pyjet e gjelbërta të Vienës janë të hapura për të gjithë, duke ndihmuar në përmirësimin e cilësisë së jetës për njerëzit e Vienës.

Ai shtoi se parqet e hapura të Vienës dhe pyjet e gjelbërta janë burime të rëndësishme për qytetin në këtë kohë të ndryshimit të klimës.

Në vitet e fundit, kryeqyteti austriak Vjena ndodhet në krye të listës së qyteteve të banueshme në botë./Gazeta Liberale/