Vjollca Buqaj gjyshja më e bukur që e keni parë

Vjollca Buqaj është këngëtare e njohur, e cila i ka qëndruar besnike këngës së mirëfilltë shqipe.

Fillet e para të karrierës së saj, shënohen si anëtare në Ansamblin “Azem Bejta”.

Ka disa kaseta të inçizuara, kryesisht me këngë folklorike, ku si shoqërues instrumental e ka pasur dhe e ka Shaqir Hotin.

Vjollca ka bashkëpunuar me këngëtarë të suksesshëm, siç janë: Ilir Shaqiri, Violeta Kajtazi, Nikollë Nikprelaj, e shumë të tjerë, me të cilët ka realizuar potpuri këngësh folklorike e popullore.

Ajo i ka kënduar dashurisë, heroizmit, gëzimeve familjare etj.

Së fundi është bërë gjyshe dhe gjyshe më simpatike rrallë keni parë./Kosovarja/