Vjosa Osmani: Ky veprim i Thaçit është i rrezikshëm

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani ka thënë se thirrjet e presidentit Hashim Thaçi karshi qytetarëve për mos respektim të vendimeve të qeverisë janë të rrezikshme për sigurinë shtetërore.

Ajo përmes një konference për medie pas mbledhjes së kryesisë tha se nuk ka kërkuar leje nga IKShKP-së leje, por vetëm rekomandime mbi kushtet cilat të plotësohen.

“Përgjija e administratës ka thënë se salla plenare nuk i plotëson kushtet për mbajtjen e seancës.

Pas matjeve të nevojshme se edhe nëse zgjerohen salla tek pjesa e mysafirëve nuk i plotëson kushtet.

Përkundër kësaj me katër vota për dhe dy kundër është votuar për mbajtjen e seancës nesër në orën 11:00.

Mes mbajtjes së kësaj seance dhe shëndetit publik unë mbështes këtë të dytën”, tha ajo.

Për deklaratat e vendeve të Quintit, Osmani shprehu përkrahjen e atij qëndrimi.

Osmani i bëri thir rje qytetarëve që t’i respektojnë gjitha masat që i ka vendosur qeveria.