‘Xhenku’ duket ndryshe me mjekërr të gjatë dhe me këtë stil të flokëve

Emri i tij i vërtet është Alp Navruz, por, në Kosovë njhet më shumë për rolin e “Xhenkut” në serialin “Mos ma lësho dorën” i cili tashmë ka përfunduar por, aktori vazhdon ende të ketë interesim të madh nga publiku.

30 vjeçari menjëherë pas përfundimit të këtij seriali ka pranuar një rol tjetër, në serialin më të ri në kinematografinë turke të titulluar, “Zumruduanka”.

Edhe në këtë projekt Alpit iu është besuar roli kryesor, por kësaj radhe si ushtar ku shfaqet me mjekër të madhe dhe flokë më të gjata.

Alpi karrierën e tij e filloi me modelizëm.

Aktori studioi për Gjuhë dhe Letërsi në Universitetin e Turqisë.

Alp Navruz debutoi si aktor filmi, pasta në rolin e “Sinan Egemen” tek seriali “Zonja Fazilet dhe të bijat”.