Zbulohen rregullat e rrepta në shtëpitë e “Big Brother”

Libri i rregullave të “Big Brother” është një doracak i rregullave të krijuara nga “Vëllai i madh” për banorët gjatë qëndrimit të tyre në shtëpi.

Ajo luan një rol të madh në shfaqje dhe mund të ndikojë në qëndrimin e një banori brenda shtëpisë nëse ai ose ajo shkel një ose më shumë nga rregullat, pasi çdo shkelje rezulton në një dënim përkatës.

Rregullat e Shtëpisë së “Big Brother” mund të ndryshojnë në çdo vend dhe sezon dhe zbatohen sipas gjykimit të vetëm të prodhimit.

Disa vende mund të kenë rregulla më të rrepta të shtëpisë, ndërsa të tjerat kanë rregulla më të buta.

Rregullat e mëposhtme të siguruara nga “Express Rozë” janë rregullat më të rëndësishme në Shtëpitë e “Big Brother” dhe duhet të respektohen nga garuesit në të gjithë botën.

Nëse një banor i shtëpisë do të shkelte këto rregulla, ai ose ajo mund të përballet me një dënim ose largim nga shtëpia:

Shokët e shtëpisë nuk duhet të kenë kontakt me botën e jashtme.

Të gjithë banorët e shtëpisë duhet të mbajnë gjithmonë të vendosur mikrofonin, përveç kur notojnë ose flenë.

Bisedat në dhomën e rrëfimit duhet të mbeten gjithmonë konfidenciale.

Askush nuk duhet të ndajë kurrë biseda të tilla me të ftuarit e tjerë të shtëpisë, nëse nuk i kërkohet ta bëjë këtë.

Pëshpëritja brenda shtëpisë është rreptësisht e ndaluar.

(Pëshpëritja përkufizohet si të folurit shumë butë që mikrofoni ta zbulojë)

Banorët e shtëpisë kurrë nuk duhet të frikësojnë, kër.cënojnë ose veprojnë dhu.nshëm ndaj ndonjë banori tjetër të shtëpisë.

Detyrat janë të detyrueshme, por banorët e shtëpisë mund të lejohen të përmbahen nga pjesëmarrja kur “Vëllai i madh” pranon arsye shëndetësore ose të tjera .

Të folurit në një gjuhë tjetër përveç gjuhës zyrtare të përdorur nga emisioni është rreptësisht e ndaluar.

Banorët e shtëpisë nuk duhet të thyejnë kurrë asgjë brenda shtëpisë.

Banorët e shtëpisë nuk duhet të diskutojnë kurrë asgjë që ka të bëjë me botën e jashtme.

(Zbatohet në mënyrë selektive).

Ndalohet rreptësisht mbulimi ose ng.acmimi i mikrofonave ose kamerave, shkrimi i mesazheve sekrete, biseda nën vende të fshehura (si shtrat, tavolina dhe krevate).

Mysafirët / Banorët duhet të largohen nga shtëpia menjëherë (pas lamtumirës së shkurtër) pasi të dëbohen dhe menjëherë të përjetojnë një intervistë me prezantuesin në televizion drejtpërdrejt.

Produksioni ka të drejtën e vetme se çfarë të transmetojë dhe çfarë jo.

Gjërat e mëposhtme që janë të ndaluara brenda shtëpisë:

Dr.oga dhe lëndë na.rkotike

Medikamente personale (përveç konsultimit me Big Brother).

Ar.mët, Orë, Para, libra çeqesh ose karta krediti/debiti, Celularë, TV, kompjuterë ose pajisje për lojëra, Agjenda apo ditarë, Revista, Librat, përveç teksteve zyrtare fetare, Stilolapsa ose ndonjë mjet i ngjashëm shkrimi (përveç nëse sigurohet nga Big Brother).

Letër ose jastëkë shkrimi (përveç nëse sigurohet nga Big Brother).

Vegla muzikore (të lejuara në disa vende).

Çdo lojë e gatshme, të tilla si letrat e lojës (përveç nëse merren nga prodhimi).

Çdo pajisje që kërkon energji elektrike ose bateri.

Radio ose CD player

Rrobat me ngjyrë tërësisht të bardhë, me logo të spikatura tregtare (nëse nuk autorizohen), ose mesazhe për botën e jashtme.

Këto artikuj nuk do të kthehen deri në fund të lojës/nëse jeni larguar nga shtëpia e “Big Brother”.

Theksojmë edhe njëherë se këto rregulla përdoren në të gjitha shtëpitë e “Big Brother” që realizohen nëpër botë dhe kanë të drejtë të shtojnë apo heqin ndonjë rregull, ndërsa “Big Brother Albania” ka nën pronësi franshizën e “Big Brother”, që i lejon ndryshimin e rregullave sipas dëshirës./Express/