Zbulohet arsyeja e humbjes së shijes nga COVID-19

Humbja e shijes është një nga simptomat më të zakonshme dhe më të hershme të COVID-19, dhe një grup shkencëtarësh amerikanë pretendojnë se kanë gjetur shka.kun e këtij fenomeni.

Sipas Sky News, është përcaktuar që neuronet shqisore që detektojnë sen.sin e nuhatjes dhe e transmetojnë atë në tru, megjithatë nuk janë ndër qelizat e shijes së erës që preken nga koronavirusi.

Në fakt, virusi sul.mon qelizat që ofrojnë mbështetje metabolike dhe strukturore nd.aj këtyre neuroneve, si dhe qelizave burimore të caktuara dhe qelizave të enëve të gja.kut, thonë shkencëtarët nga Shkolla e Mjekësisë në Universitetin e Harvardit, të cilët gjithashtu shprehen se humbja e ndjenjës së nuhatjes së shka.ktuar në këtë mënyrë nuk është e përhershme.