Zemaj: Jemi shembull për menaxhimin e pandemisë, le te msohen ata te VV-së bashk me Arben Vitin

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, tha se Kosova është shembull për menaxhimin e situatës me koron.

Zemaj tha se numri e humbjeve nga korona virusi do të ishte më i madh nëse nuk do të shfrytëzoheshin të gjitha kapacitetet.

“Do të ishte numër më i madh.

Kur kam nisur punën, kam kërkuar që pacientët të trajtohen edhe në Spitalet Rajonale, edhe pse në fillim kishte rezi stencë.

Kjo është ajo se sa vlerësohet tretmani spitalor.

Sepse kur kemi numër të vd eve brenda 24 orëve në zona të caktuara, atëherë imponohet nevoja të rishikojmë se cili është përdorimi i respiratorëve, përvoja e mjekëve të rinj, punë ditore kjo që e bëjmë me trupat tonë brenda MSH-së”, tha Zemaj.

“Por, kjo është trashëgimi 20 vjeçare e potencialit.

Nëse flasim për numrin e shtretërve dhe respi ratorëve kur kam ardhur e kam gjet në aspektin minimal në krahasim me atë që kemi siguruar tani”, tha Zemaj.