Zvicër: A do të kompensohen udhëtarët që kishin rezervuar biletat e udhëtimit?

Online ticket booking. Boarding pass on laptop keyboard. 3d

Disa operatorë të mëdhenj turistikë zviceranë kanë anuluar pothuajse të gjitha udhëtimet ndërkombëtare deri më 14 qershor, duke thënë se mbërritjet aktualisht nuk ishin të mundshme në shumë vende për shkak të pandemisë Covid-19.

Konsumatorët do të jenë në gjendje të rishikojnë fluturimet ose të kërkojnë para për të

Një zëdhënëse e Tui Suisse tha në njoftimin e qeverisë javën e kaluar se kufijtë zviceranë me siguri nuk do të rihapeshin për udhëtime turistike deri në mesin e qershorit.

Shumica e klientëve në fjalë tashmë janë informuar se udhëtimet e tyre janë anuluar, tha ajo.

Tui Suisse tha se të gjitha udhëtimet tashmë të rezervuara deri në fund të gushtit mund të shtyheshin nga klientët pa asnjë tarifë.

Konsumatorët do të jenë në gjendje të zgjedhin data dhe destinacione të tjera në programin e udhëtimit deri në tetor 2021.

Hotelplan ka njoftuar anulimin e qëndrimeve jashtë vendit për markat e tij Globus Voyages, Travelhouse, Tourisme Pour Tous, Hotelplan dhe Vacances Migros deri më 14 qershor.

Konsumatorët do të rimbursohen plotësisht gjatë disa javëve të ardhshme, tha operatori turistik në pronësi të Migros.

Me disa përjashtime, veçanërisht Suedia, ku mbërritjet e huaja janë akoma të mundshme, klientët do të kontaktohen për të parë nëse dëshirojnë të vazhdojnë udhëtimin e tyre, përcjell tutje albinfo.ch.

DER Touristik Schweiz, i cili zotëron agjencitë e udhëtimit Kuoni, tha se kufizimet e hyrjes dhe një numër i vogël i fluturimeve deri në mes të qershorit ishin duke rezultuar me ndonjë udhëtim turistik.

Megjithatë, për disa destinacione, opsionet do të shikohen individualisht, sipas një zëdhënësi.

Paratë e paguara tashmë nga klientët mund të kreditohen në një rishikim falas ose të riblerjes, tha ai.