Web Analytics

Paralajmërim urgjent për të gjithë përdoruesit e iPhone që të mos shkarkojnë iOS 18 beta ose rrezikojnë pasoja të rënda

Të gjithë përdoruesit e iPhone janë paralajmëruar të mos shkarkojnë përditësimin e fundit të Apple – ose të rrezikojnë prishjen e smartfonëve ose aplikacioneve të tyre.

Zhvilluesit kanë qenë duke testuar iOS 18 beta që nga e hëna, duke zbuluar probleme me njoftimet e tekstit, jetëgjatësinë e baterisë, ruajtjen e fotove dhe funksionin e ri ‘Lock and Hide an app’ – ndër të tjera, përcjell InfoKosova.

Ndërsa versioni beta është menduar për prova të tilla, përdoruesit e zakonshëm po marrin rreziqe duke e shkarkuar atë si softuerin e tyre kryesor.

“Një paralajmërim për të gjithë ata që duan të shkarkojnë iOS 18 – do të ketë probleme, mund t’ju bllokojë iPhone-in dhe disa aplikacione mund të mos punojnë me të,” tha një zhvillues në X.

“Të jeni të kujdesshëm – është beta për një arsye.”

Ndërsa detajet mund të duken sikur softueri i Apple ka probleme, është zakonisht plot me gabime para se të lëshohet për masat.

iOS 18 i ri u zbulua në Konferencën Vjetore të Zhvilluesve të Apple (WWDC), që përfshin mënyra për të personalizuar ekranin kryesor, për të planifikuar mesazhe tekstuale, për të kyçur dhe fshehur aplikacione dhe veçori të fuqizuara nga AI.

Të gjithë përdoruesit mund të shkarkojnë sistemin operativ të përditësuar, i cili do të funksionojë si beta për zhvilluesit në smartfonët.

Megjithatë, versioni është i projektuar për zhvilluesit e hershëm që janë trajnuar për të gjetur gabime në softuer që mund të bëjnë iPhone-ët të paqëndrueshëm.

Problemet mund të pengojnë funksionimin e aplikacioneve ose më keq, të prishin pajisjet.

Zhvilluesi John William Archer zbuloi se iPhone 12 Pro Max i tij do të rindizej automatikisht kur dilte nga Ekrani i Kyçur.

Një tjetër problem u gjet me funksionin e ri ‘Lock and Hide an app’, që mund të bëjë aplikacionet ‘të padukshme’ ose të aksesueshme vetëm përmes verifikimit të Face ID.

Archer ndau se nuk mund të hapte një aplikacion pasi e kishte kyçur ose fshehur atë.

Funksioni ishte krijuar për të mbajtur të fshehura disa aplikacione si ato bankare në ekranin kryesor ose për të ndaluar fëmijët nga blerjet në Amazon pa lejen e prindërve.

Megjithatë, përdoruesit e kanë quajtur atë ‘parajsa e mashtruesit’, për shkak të partnerëve të pabesë që mund të fshehin aplikacionet e takimeve, mediat sociale, mesazhet dhe fotot nga të tjerët.

Një entuziast i Apple, që njihet me emrin Jaden, zbuloi atë që ai e quajti ‘një problem të madh’ – asnjë nga fotot ose videot e tij nuk ishte ruajtur në aplikacionin e fotove.

“Njeri, kjo nuk është një fillim i mirë,” ndau eksperti i teknologjisë në X.

Një përdorues tjetër ndau se problemi me iOS 18 është se përditësimi po shpenzon baterinë e iPhone 15 Pro Max ‘si i çmendur’.

Së bashku me veçoritë e reja, Apple gjithashtu njoftoi ‘Apple Intelligence’ të re të fuqizuar nga ChatGPT i OpenAI.

Në ngjarjen e zbulimit, CEO Tim Cook tha se Apple Intelligence shënon ‘një kapitull të ri në inovacionin e Apple’ dhe do të ‘transformojë atë që përdoruesit mund të bëjnë me produktet tona’.

‘Qasja jonë unike kombinon AI-n gjenerative me kontekstin personal të përdoruesit për të ofruar inteligjencë vërtet të dobishme,’ tha Cook.

ChatGPT do të integrohet me Siri, asistentin virtual të ndërtuar të Apple.

Me kapacitetet më të mira të ‘kuptimit të gjuhës’ të mundësuara nga ChatGPT, Siri do t’ju ndihmojë në disa aplikacione dhe ‘të përshpejtojë detyrat e përditshme’, tha Apple.

Ju do të jeni në gjendje të shtypni dhe të mbani butonin anësor për të aktivizuar Sirin si zakonisht, por me ChatGPT pas tij, Siri do të jetë në gjendje të ‘përgjigjet mijëra pyetjeve se si të bëni diçka’ që nuk mund të bënte më parë.

Për shembull, ju mund të thoni, ‘Luaj atë podcast që Jamie rekomandoi’ dhe Siri do ta gjejë dhe luajë episodin, pa pasur nevojë që përdoruesi të kujtojë nëse ishte përmendur në një mesazh ose një email.

Ose mund të pyesni, ‘Kur po zbarkon fluturimi i mamasë?’ dhe Siri do të gjejë detajet e fluturimit dhe t’i referohet me gjurmimin në kohë reale të fluturimeve për të dhënë një orar të mbërritjes.

Apple insiston që informacioni privat i përdoruesve dhe pyetjet e tyre nuk do të regjistrohen ose ruhen nga Siri, ndryshe nga versioni normal i ChatGPT.

Partneriteti do të lejojë për emoji të gjeneruar nga AI, duke lejuar përdoruesit të shkruajnë një kërkesë të shkurtër në aplikacionin iMessage për një emoji unik dhe sistemi do të dorëzojë ikonën siç kërkohet.

Dhe teknologjia ka lejuar një mjet të ri ‘Clean Up’ për aplikacionin Photos, që bën redaktime ultra-të pastra në foto – pa asnjë shenjë që fotografia është manipuluar në ndonjë mënyrë./DailyMail/

Nga rubrika