Web Analytics

Priten pasoja edhe në investimet e huaja për shkak të pasigurisë politike në veri

Nga: InfoKosova

Përshkallëzimi i situatës në veri të Kosovës pritet të ndikojë edhe në investimet e huaja në vend, sipas ekonomistit Visar Vokrri.

Sipas tij, shfaqja e tensioneve në veri të vendit ka pasojë serioze për këto investime. Lajmet që raportohen rreth Kosovës në media të ndryshme në botë tregojnë se situata nuk është e suksesshme, por ngjarjet politike të fundit dominuan në artikujt e mediave.

Kur investitorët bëjnë planifikimet e tyre për investime në vende të ndryshme, ata marrin parasysh jo vetëm rreziqet tregtare, por edhe rrezikun politik.

Naq, fatkeqësisht, ky lloj rreziku ka peshë të madhe në vendimmarrjen e tyre, tha Vokrri.

Sipas njohësit të çështjeve politike, Gazmir Racit, pamjet e fundit që kanë ndodhur në veri të vendit janë të ngjashme me ato të kaluarës.

Prandaj, kjo pjesë e vendit është një pikë e errët për investitorët e huaj.

Destabiliteti politik ndikon gjithashtu në çështjen e investimeve dhe në tërheqjen e investitorëve të huaj.

Kosova ka pasur gjatë kohës një problem me çështjen e veriut në kontekstin e investimeve të huaja, pasi investitorët gjithmonë kanë vlerësuar në cilin territor do të investojnë dhe nëse ka kushte të sigurisë për investimin.

Veriu ka qenë një pikë e errët për shkak të krimit dhe kontrabandës, tha Raci.

Ndërkaq, Kosova vazhdon të mos ketë Ligjin për investime strategjike që mungon prej tre vitesh.

RRJETET SOCIALE

630,393FansaPëlqeje
28,011NdjekësitNdjek
992NdjekësitNdjek
404AbonentëAbonohu

Të FUNDIT

Priten pasoja edhe në investimet e huaja për shkak të pasigurisë politike në veri

Nga: InfoKosova

Përshkallëzimi i situatës në veri të Kosovës pritet të ndikojë edhe në investimet e huaja në vend, sipas ekonomistit Visar Vokrri.

Sipas tij, shfaqja e tensioneve në veri të vendit ka pasojë serioze për këto investime. Lajmet që raportohen rreth Kosovës në media të ndryshme në botë tregojnë se situata nuk është e suksesshme, por ngjarjet politike të fundit dominuan në artikujt e mediave.

Kur investitorët bëjnë planifikimet e tyre për investime në vende të ndryshme, ata marrin parasysh jo vetëm rreziqet tregtare, por edhe rrezikun politik.

Naq, fatkeqësisht, ky lloj rreziku ka peshë të madhe në vendimmarrjen e tyre, tha Vokrri.

Sipas njohësit të çështjeve politike, Gazmir Racit, pamjet e fundit që kanë ndodhur në veri të vendit janë të ngjashme me ato të kaluarës.

Prandaj, kjo pjesë e vendit është një pikë e errët për investitorët e huaj.

Destabiliteti politik ndikon gjithashtu në çështjen e investimeve dhe në tërheqjen e investitorëve të huaj.

Kosova ka pasur gjatë kohës një problem me çështjen e veriut në kontekstin e investimeve të huaja, pasi investitorët gjithmonë kanë vlerësuar në cilin territor do të investojnë dhe nëse ka kushte të sigurisë për investimin.

Veriu ka qenë një pikë e errët për shkak të krimit dhe kontrabandës, tha Raci.

Ndërkaq, Kosova vazhdon të mos ketë Ligjin për investime strategjike që mungon prej tre vitesh.

RRJETET SOCIALE

630,393FansaPëlqeje
28,011NdjekësitNdjek
992NdjekësitNdjek
0AbonentëAbonohu

Të FUNDIT