Web Analytics

13 cilësi të femrave që meshkujt nuk i rezistojnë dot

Çfarë është tërheqja femërore? Pse vajzat më pak tërheqëse shpesh kanë vëmendjen e meshkujve, ndërsa bukuritë e përsosura janë të prirura drejt vetmisë?

Më poshtë po rendisim disa nga cilësitë që meshkujt preferojnë te femrat, dhe duket qartë se ata nuk vlerësojnë thjesht pamjen e jashtme.

Vetëbesimi. Ato që e konsiderojnë veten tërheqëse, konsiderohen tërheqëse dhe nga të tjerët. (Johann Wolfgang von Goethe). Asgjë nuk e bën një femër më të bukur se sa besimi që ajo është e bukur. (Sophia Loren).

Nëse një grua beson në një mënyrë të vendosur të jetë e papërmbajtshme, edhe të tjerët rreth saj do jenë në një mendje me të. Një vajzë që është dukshëm në paqe me pamjen e saj ka shanse shumë më të mira për t’u bërë më e kërkuar për seksin e kundërt se një bukuri që ka frike sa herë që zbulon “një puçërr” në hundën e saj. Femrat me vetëbesim nuk janë kurrë kritike për veten e tyre në publik.

Feminiliteti ose ndryshe, brishtësia. Është e lehtë të jesh e bukur, por është e vështirë për t’u shfaqur e tille. (Frank O’Hara)

Të fitosh dashurinë e një femre, duke u kujdesur për të, duke iu përgjigjur thirrjeve të saj për ndihmë, duke e bërë atë të ndihet e rëndësishme, pak meshkuj e arrijnë. Një femër është e brishtë nga natyra dhe si e tillë duhet të sillet. Por jo në mënyrë të tepruar, duke manipuluar, shtirur, pasi kjo do të shërbejë vetëm për të irrituar partnerin tuaj.

Mirësjellja. Bukuria është një tjetër premtim i lumturisë. (Friedrich Nietzsche)

Mirësjellja dhe gatishmëria për t’u kujdesur, për të dashuruar, dhe falur, janë gjërat që e dallojnë një grua me të vërtetë të bukur nga një kukull të bukur, por të pashpirt. Të jesh në gjendje për të parë të mirën në çdo situatë, për të parë botën me sytë miqësore, për të dashur. Këto janë cilësitë që e bëjnë tërheqëse, pavarësisht nga si duket. Është një fakt i ditur se për meshkujt që kërkojnë një partnere për të kaluar jetën, mirësjellja dhe mirësia e brendshme janë cilësitë që kanë më shumë rëndësi.

Pavarësia. Jo çdo grua lind e bukur, por në qoftë se ajo nuk është e bukur në të 30-at, ajo është thjesht budallaçkë. (Coco Chanel)

Burrat kanë tendencë të jetë të hipnotizuar nga femrat e fuqishme. Një grua me të vërtetë tërheqëse e di saktësisht se çfarë ajo dëshiron. Kur ballafaqohet me vështirësi, ajo kurrë nuk humb kohën e saj duke kërkuar të fajësojë të tjerët për gabimet e saj.

Aftësia për të jetuar në vende te ndryshme. Femrat të cilat e kanë të lehtë për të jetuar dhe për t’u përshtatur në vende te ndryshme apo që shijojnë çdo moment, janë më të preferuara nga meshkujt.

Të qenët e talentuar në prezantimin e vetes. Gjatë viteve kam mësuar se e rëndësishme në një fustan, është gruaja që e mban veshur atë. (Yves Saint Laurent)

Një grua e veshur me shije, që i di pikat e saj të forta dhe bën gjithçka për t’i nxjerrë në pah, kurrë nuk dështon për të bërë përshtypje. Meshkujt nuk vënë re nëse femrat ndjekin tendencat e fundit të modës, por ata gjithmonë e vënë re kur veshja është ideale.

Të qenët një zonjë e mirë. Mbretëria e një gruaje është një fushë me butësi dhe tolerancë. (Jean-Jacques Rousseau)

Aftësia për të përqafuar lumturinë. Burrat nuk pëlqejnë gratë që inatosen lehtë dhe që janë vazhdimisht të pakënaqura me diçka ose dikë. Nga ana tjetër, duke qenë e hapur për lumturi, duke mos harruar të vlerësosh njerëzit, duke parë anët pozitive të jetës, kthehesh në një person të ndritshëm që të gjithë do të dëshironin të kishin pranë.

Duke treguar interes me shikim ne sy. Një grua ka vetëm një mënyrë për të qenë e bukur, por qindra kuptime për të qenë sharmante. (Montesquieu).

Një nga mënyrat më të sigurta për të kapur zemrën dhe mendjen e njeriut tuaj të zgjedhur është duke treguar interes në të gjitha aspektet e jetës së tij.

Aftësitë komunikuese. Pas të gjithave, çfarë është madhështi? Thjesht takti për të mbjellë, kur askush nuk është në kërkim dhe do të korrni, kur të gjithë janë duke kërkuar. (Francis Scott Fitzgerald).

Një femër e kompletuar gjithmonë tregon interes në çdo gjë që mashkulli thotë, duke e lejuar atë të ndihet i zgjuar dhe krijues. Një grua që di të dëgjoje, është gjithmonë një shoqe e dëshirueshme.

Duke qenë e këndshme. Nuk ka femra të shëmtuara; ka gra që nuk dinë se si të duken bukur. (Jean de la Bruyere).

Një femër, që të jetë tërheqëse, duhet të jetë e qetë dhe e këndshme. Ajo ka sjellje ideale dhe lëvizjet e saj tregojnë vetëbesim, transmeton Shqip

Pushtimi i mashkullit me buzëqeshjen tuaj. Asgjë nuk na bën më tërheqëse se të qenët në humor të mirë. (Efim SpiegelSmiling).

Femrat me sens të mirë humori kanë shanse shumë më të mira për tërheqjen e meshkujve se ato femra që janë gjithmonë të pakënaqura me diçka.

Një buzëqeshje rrezatuese nuk është vetëm shenjë e një sjelljeje të gëzuar. Ajo gjithashtu përcjell energji dhe vitalitet. Duke kërkuar në sytë e ndritshme të një gruaje të bukur, një njeri sheh kënaqësi dhe lumturi.

Të jesh e natyrshme dhe e sinqertë. Mendoj se sensualiteti është tërheqës vetëm kur është i natyrshëm dhe spontan. (Marilyn Monroe)

Çdo lloj shtirjeje të largon. Një grua me të vërtetë tërheqëse është e natyrshme, e hapur, dhe pa komplekse. Meshkujt i tërheq sinqeriteti.

Nga rubrika