Web Analytics
E mërkurë, 12 Qershor, 2024
29.7 C
Pristina

Gmail po vjen gjithashtu me shenja blu verifikuese te përdoruesit e saj

Si duket shenjat blu verifikuese po bëhen trend në rrjetet sociale.

Gmail do të fillojë të vendosë një simbol blu pranë emrit të një dërguesi për të verifikuar identitetin e përdoruesit të atij e-mail, transmeton Telegrafi.

Në një postim në blog, Google thotë se funksioni supozohet të ndihmojë përdoruesit të kuptojnë nëse emaili që ata kanë marrë është nga një burim legjitim apo nga një mashtrues.

Shenja e verifikuar bazohet në funksionin ekzistues të Treguesve të Markës për Identifikimin e Mesazheve (BIMI) të Gmail. Kjo kërkon që kompanitë të vërtetojnë se logoja e markës që ata përdorin si avatarin e tyre të postës elektronike supozohet t’u bëjë të ditur përdoruesve se logoja në të vërtetë u përket atyre. Kompanitë që kanë implementuar tashmë BIMI-n do të marrin automatikisht shenjën blu verifikuese.

Siç tregohet në imazhin e ofruar nga Google, duke vendosur kursorin mbi shenjën blu thuhet se “dërguesi i këtij emaili është i verifikuar”, se zotëron domenin dhe imazhin e profilit që po përdorin për të dërguar emailin.

Google vë në dukje se vërtetimi i emailit mund t’i ndihmojë përdoruesit dhe sistemet e sigurisë të “identifikojnë dhe ndalojnë mesazhet e padëshiruara”, duke lejuar gjithashtu dërguesit të “shfrytezojnë besimin e markës së tyre”.

Rrëmuja e shenjave verifikuese në Twitter ka qenë temë kohët e fundit, por të gjithë nga Tinder tek Pinterest në YouTube kanë disa versione të ikonës dhe së fundmi, Meta filloi një verifikim testimi me pagesë për llogaritë në Facebook dhe Instagram.

Shtimi i një shenje më të dukshme nga Google mund t’i ndihmojë përdoruesit të identifikojnë shpejt dërguesit e ligjshëm, veçanërisht nëse nuk e dinë se çfarë do të thotë logoja e miratuar nga BIMI e përfshirë në një email ose nëse është e ligjshme. /Telegrafi/

Nga rubrika