Web Analytics
E hënë, 27 Maj, 2024
18.7 C
Pristina

Gjasat më të mëdha për shtatzëni vijnë me orgazmën, sipas studimit të fundit

Ekspertët britanikë të gjinekologjisë thonë se gjasat për shtatzëni janë më të mëdha nëse një femër kënaqet gjatë marrëdhënieve seksuale.

Sipas tyre, numri i marrëdhënieve seksuale nuk është kaq i rëndësishëm, por kualiteti i marrëdhënies dhe kënaqësia që ajo përjeton gjatë seksit kanë ndikim të madh në fekondim.

Gjinekologu dr. Robert Winston thekson se kualiteti i marrëdhënies seksuale dhe kënaqësia që ka femra janë faktorë të rëndësishëm për fekondimin.

Është e nevojshme që mashkulli të arrijë orgazmën për të ndodhur fekondimi, por deri tani konsiderohej se ajo nuk ka shumë ndikim nëse femra arrin orgazmën ose jo.

Studimi disavjeçar i kryer nga Dr. Winston ka treguar se fekondimi është më i shpeshtë dhe më i lehtë nëse femra kënaqet gjatë marrëdhënies seksuale dhe arrin orgazmën.

Kjo zbulim sugjeron se kënaqësia seksuale e femrave ka rol të rëndësishëm në shanset e shtatzënisë.

Kështu, nëse një femër përjeton kënaqësi dhe arrin orgazmën gjatë marrëdhënieve seksuale, gjasat për të mbetur shtatzënë janë më të mëdha.

Ky studim vë në pah se përveç numrit të marrëdhënieve seksuale, cilësia dhe kënaqësia e seksit kanë rëndësi në planifikimin e shtatzënisë.

Të fundit